INDO-ENTERTAINMENT

DANS- EN SHOWGROEP BUNGA MELATI


De zeer vermaarde en meest spectaculaire Indonesische dans en showgroep van Nederland biedt u entertainment op het allerhoogste niveau voor al uw feestelijke aangelegenheden. Bunga Melati zet zich in om de cultuur van het Indonesische volk te behouden door middel van muziek en dans. Er wordt opgetreden op authentieke muziek en in stijlvolle, kleurrijke en traditionele Indonesische klederdracht.De choreografie is in handen van de choreograaf Jeffrey Meijboom die een gedegen onderzoek naar de muziek en de bewegingen verricht voordat hij een nieuwe dans in zijn dansgroep introduceert. De eeuwenoude dansen worden herzien en in een nieuw jasje gestoken. Waardoor er een nog groter showelement met meer dynamiek ontstaat. Onze dansen vertellen een verhaal of een legende. Sommige verhalen zijn al eeuwenoud en dragen een boodschap uit van onze Indonesische cultuur waar wij trots op zijn. Het doel van Bunga Melati is om deze prachtige cultuur breed uit te dragen en te delen met andere nationaliteiten.


Bunga Melati onderscheidt zich van andere dansgroepen door de zelfgemaakte choreografie.

Jeffrey steekt erg veel tijd en energie in het creëren van nieuwe dansvormen. En laat het publiek de vervlogen tijd van “Tempo Doeloe” herbeleven. Deze gedenkwaardige tijd die voorbij is, en nooit meer terug zal keren, maar voor altijd in ons hart verder zal voortleven. De kleding, haardracht en alle bewegingen gedurende onze shows zijn op elkaar afgestemd en vormen een perfecte eenheid. Tevens neemt Jeffrey gedurende de gehele show de presentatie voor zijn rekening.


Indonesië bestaat uit meer dan 17.000 eilanden, waarvan er 6.000 worden bewoond. Elk eiland heeft zijn eigen zeden, gewoonten en dansvormen. Voor veel Indische Nederlanders is het heel emotioneel om een optreden van Bunga Melati bij te wonen. Zij denken dan terug aan het land dat zij hebben moeten verlaten. Mensen zonder Indonesische achtergrond krijgen vaak meer begrip voor de Indonesische cultuur wanneer zij Bunga Melati aan het werk zien.


Wij nemen uitvoerig alle mogelijkheden met u door en proberen zoveel mogelijk aan uw wensen tegemoet te komen. In goed overleg wordt een op maat afgestemd programma voor u samengesteld.


Stichting Bunga Melati heeft zich door al de jaren heen ontwikkeld tot een dansgroep van formaat, die overal, zowel in het binnen- en buitenland, veel succes oogst.TERIMA KASIH DAN SAMPAI JUMPA


Bunga Melati


Opgericht:

1984


Professionele Indonesische dansvoorstellingen in traditionele klederdracht op originele muziek


Contactpersoon:

Jeffrey Meijboom

Hortensialaan 4

3702 VG  Zeist


T: (030) 693 28 61

M: 06-11 59 55 85


KvK: 41183185


Bunga Melati

KLIK op een foto voor een UITVERGROTING

E-mailadres: jeffreymeijboom@hotmail.nl