INDO-ENTERTAINMENT

DANS EN KOLINTANG GROEP BUNGA ROSI


Een aantal jongeren, waarvan de roots in de Minahasa (noordelijkste deel van provincie Sulawesi) ligt, vond dat er in Nederland te weinig aandacht werd geschonken aan hun cultuur, en voornamelijk de culturele dansen. Zij hebben destijds met behulp van Ed Heuvelman (hij had een aantal dansen van de Minahasa op videoband staan), de eerste dans geoefend genaamd de Tari Pisok (Zwaluwdans). Na intensief te hebben getraind, had deze groep al vrij snel hun eerste optreden. Zo ontstond in 1993 Dansgroep Bunga Rosi. Deze naam is bedacht door onze toenmalige trainer Ed Heuvelman.


   


Het eerste optreden bleek zo'n succes te zijn dat zij meer dansen wilden instuderen. Dat betekende wel dat er meerdere dansers en danseressen mee moesten doen. Wat in 1993 was begonnen met 1 dans en 3 danseressen en 1 danser is anno 2015 uitgegroeid tot 14 Minahasische dansen en meer dan 20 dansers en danseressen. In 1998 heeft Bunga Rosi voor 3 maanden Berty Kaparang (choreograaf uit de Minahasa) laten overkomen. Zijn taak was om de groep nieuwe dansen te leren en de bestaande dansen te verfijnen. Berty (inmiddels getrouwd met 1 van onze danseressen) woont nu ook permanent in Nederland en traint ons nu voor vast.


In 2004 heeft de groep een complete kolintangset (houten xylofonen) aangeschaft, om ook de traditionele muziek uit de Minahasa te kunnen spelen. Onze kolintang spelers werden ook een succes en traden ook veel op. Daarom werd de naam gewijzigd in Dans- en Kolintanggroep Bunga Rosi. Bunga Rosi treedt op verschillende evenementen op, zoals Pasar Malam (onder andere de Tong Tong Fair in Den Haag), braderieën, feestavonden, bruiloften, verjaardagen etc.


   KLIK op een foto voor een UITVERGROTINGDans en Kolintang groep

Bunga Rosi


Opgericht:

1993


Een groep met meer dan 20 personen en 14 dansen uit de Minahasa


Contactpersoon:

Mozes Tuhehay

M: 06-53 37 76 10

Bunga Rosi E-mailadres: m.tuhehay@kpnplanet.nl