INDO-ENTERTAINMENT

SPOOKY


In Nederland zijn er meerdere soul-artiesten van naam maar één van de grootste en bekendste artiesten die Nederland heeft voortgebracht is ongetwijfeld de Soulman “Spooky”, in het dagelijks leven beter bekend als Iwan Groeneveld.


Als frontman van The Swinging Soul Machine brak hij landelijk door en scoorde enkele hits. Onder de artiestennaam van het duo Spooky & Sue werden in de jaren ’70 hits aan de lopende band gescoord onder producer Jaap Eggermont, bekend van o.a. de Golden Earring.


Nummers als “Swinging on a Star”en “You talk too much” zijn tot op de dag van vandaag nog steeds met grote regelmaat op de nationale zenders te horen.
Anno 2009 heeft Spooky een aantal moeilijke jaren gehad, maar heeft zijn leven weer op de rails. Hij was weer begonnen met de bands “Spooky’s New Swinging Soul Machine” (samen met Lex Umlauf en Eric Lamslag) en “Brand new Bag”


Thans treedt Spooky als soloartiest op en heeft daar tot nu toe veel succes mee, want deze soulsurvivor heeft aan energie en stemgeluid niets ingeleverd.

Spooky


Repertoire:

Bijna alles, maar geen top 40


Gespeeld in en bij o.a.:

Pasar Malams

Kumpulans


Contact:

Iwan Groeneveld

Liornestraat 67

1624 HJ  Hoorn


M: 06-12 42 94 67


Spooky